لینوکس‌لرنینگ

آموزش نصب لینوکس روی اندروید

همانطور که می‌دانید، سرور لینوکس تقریبا بر روی هر نوع سخت افزاری قابل اجرا است؛ در این مطلب می‌خواهیم در مورد نصب لینوکس روی اندروید توضیح دهیم. نصب لینوکس روی گوشی آنقدر که تصور می‌کنید دشوار نیست، این مطلب را مطالعه کنید تا با آموزش نصب انواع توزیع‌های لینوکس روی اندروید آشنا شوید.

آیا گوشی قابلیت اجرای لینوکس را دارد؟

برای نصب لینوکس روی اندروید چندین راه وجود دارد. انتخاب روش مناسب، به روت بودن یا نبودن گوشی شما بستگی دارد. بنابراین در اغلب مواقع، نصب لینوکس روی گوشی یا دستگاه‌های دیگر امکان پذیر است.

درصورتی‌که دستگاه اندروید شما روت نشده است می‌توانید از این روش‌ها برای نصب لینوکس روی گوشی استفاده کنید:

·         دبیان نوروت

·         UserLAND

·         آندرونیکس

اما اگر دستگاه اندروید شما روت شده است می‌توانید از Linux Deploy استفاده کنید.

آموزش نصب لینوکس در اندروید بدون روت

برای نصب لینوکس روی اندروید بدون روت سه روش وجود دارد:

استفاده از دیبان

بهترین روشی که در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود استفاده از توزیع دبیان است. برای استفاده از این روش شما به اندروید بالاتر از 4.1 نیاز دارید. مزیت این روش آن است که Debian Buster بر روی گوشی نصب می‌شود. این به شما اجازه می‌دهد تا برنامه‌های Debian را بدون نیاز به روت کردن اندروید اجرا کنید. با توجه به اینکه روت کردن برای برخی دستگاه‌ها دشوار است، این روش می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها باشد. البته باید بگوییم که نصب لینوکس روی اندروید با استفاده از دیبان بهترین نتایج را حاصل نمی‌کند، اما قابل استفاده است. اگر به موارد بیشتری درباره آموزش دیبان نیاز دارید، می‌توانید به دسته بندی دیبان مراجعه کنید.

استفاده از UserLAnd

روش دیگر استفاده از UserLAnd است که می‌توان آن را از برنامه فروشگاه play تهیه کرد. مانند ابزارهای Alpine، Arch، Debian، Kali و Ubuntu، این ابزار امکان نصب اپلیکیشن‌ها را فراهم می‌کند. شما می‌توانید قبل از نصب لینوکس در اندروید، از این برنامه برای نصب ابزارهایی مانند GIMP، Firefox و LibreOffice استفاده کنید. به‌سادگی با مجوزها موافقت کرده، آن‌ها را اجرا کرده و یک توزیع را برای نصب انتخاب کنید. امکان مشاهده نسخه لینوکس نصب شده از طریق SSH (خط فرمان) یا استفاده از یک برنامه VNC هم (برای دسکتاپ) وجود دارد. استفاده از این برنامه برای آشنایی با آموزش نصب انواع توزیع های لینوکس روی اندروید، بسیار ساده است.

استفاده از AndroNix

در ابزار AndroNix نسخه‌های اصلاح شده برخی از سیستم عامل‌های لینوکس ارائه می‌شود. هشت توزیع استاندارد لینوکس شامل موارد زیر هستند:

·         Ubuntu

·      Debian

·      Manjaro

·      Fedora

·       Kali

·      Void

·      Alpine

·      Arch

از بین این موارد، Ubuntu XFCE، Debian XFCE،  Ubuntu KDE و Manjaro XFCE نسخه‌های مناسبی را برای دستگاه اندروید ارائه داده‌اند. برای نصب این توزیع‌ها توسط AndroNix به‌راحتی روی توزیع مورد نظر کلیک کنید و بر روی گزینه نصب بزنید.

آموزش نصب لینوکس در اندروید روت شده

نصب لینوکس روی گوشی روت شده می‌تواند نتایج بهتری را برای شما حاصل کند. این روش راحت‌تر و ساده‌تر انجام می‌گیرد. در صورت روت بودن گوشی خود می‌توانید نسخه‌های مختلف لینوکس را با استفاده از ابزار Linux Deploy بر روی اندروید نصب کنید. ابتدا بهتر است گوشی خود را به شبکه Wi-Fi متصل کنید.

می‌توانید فرآیند آن را با نصب BusyBox شروع کنید؛ برخی از قابلیت‌های روت پیشرفته را ارائه می‌دهد. سپس Linux Deploy را نصب کنید. در اولین اجرا، روی Start ضربه بزنید تا مطمئن شوید که مجوزهای root فعال هستند، سپس روی تنظیمات در گوشه سمت راست پایین ضربه بزنید. از منوی گزینه‌های نمایش داده شده برای انتخاب توزیع دلخواه خود استفاده کنید. دبیان، اوبونتو، جنتو، فدورا و بسیاری دیگر برای نصب در دسترس هستند.

همچنین، برای آموزش نصب انواع توزیع های لینوکس روی اندروید روت شده باید بگوییم که یک روش جایگزین هم وجود دارد. شما می‌توانید یک رام سفارشی روی اندروید نصب کنید.

جمع‌بندی

امنیت لینوکس باعث شده تا در میان کاربران دستگاه‌های مختلف طرفداران زیادی داشته باشد. ما در این مطلب شما را با نحوه اجرای لینوکس در گوشی های اندروید آشنا کردیم. با توجه به مطالبی که گفتیم، امکان نصب لینوکس روی اندروید و دستگاه‌های دیگر وجود دارد، اما برای انتخاب روش مناسب برای این کار لازم است که روت بودن یا نبودن دستگاه مورد نظر را در نظر داشته باشید. به‌طور کلی، نصب لینوکس روی گوشی با چند روش امکان‌پذیر است که باید با توجه به وضعیت روت گوشی انجام شود. درصورتی‌که در مورد نصب لینوکس در گوشی سوالی دارید حتما برای ما بنویسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا